Hoe krijg ik witte tanden?

Mooie, witte tanden is het ideaalbeeld van veel mensen. Wat vind jij mooi als je naar anderen kijkt? Hun twinkelende ogen, of is het toch die stralende lach? Eén ding weten we zeker: een mooie lach met rechte, witte tanden geeft iedereen meer zelfvertrouwen. Maar hoe krijg ik witte tanden?

Vijanden van witte tanden

De kleur van je gebit is van verschillende factoren afhankelijk. Sommige mensen hebben van zichzelf al een mooie witte lach, anderen hebben van nature juist een geelachtige kleur. Naast deze basiskleur zijn er enkele vijanden voor je mooie witte kleur, zoals:

  • Tabak
  • Koffie
  • Thee
  • Kersen
  • Bosbessen
  • Tandsteen

 Inwendige verkleuringen

Is je gebit niet oppervlakkig verkleurd, maar van binnenuit? Dat kan verschillende oorzaken hebben, zoals bepaalde soorten antibiotica of te veel fluoride bij opgroeiende kinderen, veroudering of een afstervende tandzenuw.

 Hoe krijg ik witte tanden?

Er is geen snelle manier om een mooie witte smile te krijgen. En wat de reclames je ook vertellen: whitening tandpasta helpt misschien een beetje om aanslag van koffie en roken te verminderen, maar voor de meeste mensen geeft het een tegenvallend resultaat. Hoe krijg je dan wel witte tanden?

  • Reiniging door je tandarts of mondhygiënist
  • Bleken
  • Facings of veneers

Naar de tandarts

De makkelijkste manier om je natuurlijke kleur terug krijgen, is een goede reiniging door je eigen tandarts of mondhygiënist. Zij halen alle aanslag weg en maken je gebit weer goed schoon. Heb je van jezelf al een natuurlijk wit gebit? Dan is hiermee je gewenste resultaat al bereikt.

Bleken

Veel mensen kiezen ervoor om hun tanden te laten bleken. Je kan dit doen met bleeksetjes voor thuis of professioneel bij de tandarts. Doe dit sowieso in overleg met de tandarts, want hij weet het best of jouw gebit hier geschikt voor is. Het risico van bleken is dat je op den duur gevoeliger worden voor warmte en kou, omdat bleekstoffen het tandglazuur binnendringen.

Facings of veneers

Facings of veneers zijn een veilige oplossing om je tanden mooi wit te maken. Een facing is een schildje dat om jouw eigen tand wordt geplaatst. Het ziet er heel natuurlijk uit, omdat het exact aansluit bij de vorm en de gewenste kleur van jouw gebit. Bovendien kan je hiermee direct kleine oneffenheden wegwerken, zoals een afgebroken hoekje of een spleetje tussen je tanden.

Witte tanden bij Max Cosmetics

Wil jij ook witte tanden? Neem vrijblijvend contact op met Max Cosmetics en maak een afspraak voor de Smile-analyse. Zo weet je meteen wat de beste optie is voor jouw stralende lach.