Facings

Wat is een facing?

Een facing is een dun schildje gemaakt van porselein of composiet. De facing wordt permanent op je tand gezet. Je gebit laten voorzien van facings is een eenvoudige en snelle manier om je mooiste lach te krijgen.

Met facings kunnen alle oneffenheden gemakkelijk worden opgelost zoals o.a. scheve tanden, spleetjes, verkleuringen en afgebroken hoekjes.
Na een behandeling met facings heb je jouw gewenste glimlach.

Er zijn bij ons twee soorten facings: een porseleine facing of een facing gemaakt van composiet. Een facing gaat jarenlang mee. Er zijn wel een paar verschillen:

Een facing van porselein behoudt vele jaren zijn uitstraling en verkleurt niet.

Een facing van composiet is goedkoper, blijft minder lang mooi, omdat de kans op verkleuring en beschadiging groter kan zijn.
Wil jij ervaren hoe het is om een stralend gebit te hebben? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Wij zijn dagelijks bereikbaar van 08:30 tot 12:30 en vanaf 13:30 tot 16:30 uur op het nummer 010-7200936

Waaruit bestaat de behandeling voor facings?

Bij Max Cosmetics werken we altijd met hoge kwaliteitsmaterialen.

Het plaatsen van porseleinen facings in stappen:

 • 1. Kleur vaststellen:

  Tijdens de eerste afspraak wordt, samen met jou en de tandarts, de juiste kleur van je facings bepaald.

 • 2. Tanden voorbereiden:

  Als je kiest voor een facing van porselein, dan zal de tandarts starten met het voorbehandelen van je tanden om de nodige ruimte te maken voor het plaatsen van de facings. Omdat porseleinen facings minimaal een halve millimeter dik zijn,  is er extra ruimte nodig om het mooiste resultaat te bereiken.

 • 3. Facings vormen

  Na het bepalen van de kleur en het voorbehandelen van de tanden wordt er een afdruk gemaakt van je gebit. Deze afdruk wordt in het tandtechnisch laboratorium gebruikt om perfect passende facings te maken.  Zo kan elke facing alvast met de juiste vorm en kleur vormgegeven worden.

 • 4. Vastzetten

  Als alle facings klaar zijn wordt de tweede behandeling gepland. Tijdens deze behandeling worden de facings één voor één op je eigen tanden gezet. Je tanden worden eerst voorbehandeld en daarna wordt er een hechtlaag aangebracht. Vervolgens worden jouw nieuwe facings geplaatst.

Hoe voelen facings?

Wij zorgen ervoor dat jouw facings net zo natuurlijk voelen als een eigen gebit. Je moet er in het begin een beetje aan wennen. Als je tanden bijvoorbeeld iets langer zijn gemaakt, dan merk je dat als je vlak na de behandeling weer gaat praten. Maar zelfs als je klank eventueel vervormt, heb je na een paar dagen nergens meer last van. Je moet even wennen aan een iets andere setting in je mond, maar binnen no time lach je ongestoord de sterren van de hemel. Daar kun je  op vertrouwen.

Kun je met facings alles eten?

Met facings kan alles net zoals met je eigen tanden. Zoals ieder mens moet je even opletten bij het kauwen op harde dingen. Denk bijvoorbeeld aan harde zuurtjes of het afscheuren van plakband met je tanden. Een flesje bier met je tanden openmaken is  helemaal uit den boze. Dit zijn zaken die we  afraden. Dat advies geven we  aan iedereen, ook met je eigen gebit.

Wees zuinig op je tanden en dus ook op je facings.

Hebben facings extra onderhoud nodig?

Er is helemaal geen extra onderhoud nodig. Je moet gewoon elke dag je tanden blijven poetsen en daarna even flossen om je gebit echt schoon te houden. We raden je wel aan een zachte tandenborstel te gebruiken.

Hoe lang gaan facings mee?

Onze facings kunnen minstens tien jaar meegaan. De ervaring leert dat ze veel langer mooi blijven als je op bepaalde zaken let.  Als je bijvoorbeeld veel rookt en regelmatig koffie en thee drinkt, dan is het verstandiger om voor porseleinen facings te kiezen omdat deze minder snel verkleuren.

Beleef je mooiste lach!

Zij beleefden hun mooiste lach,
ga jij er ook voor?

Meer video’s

Reviews


Zij beleefden hun mooiste lach,
ga jij er ook voor?

Meer reviews

Vrijblijvende analyse


Schermafbeelding_2016_07_02_om_01.23.14_1_

Zij beleefden hun mooiste lach,
ga jij er ook voor?

Afspraak maken

Max Cosmetics is aangesloten bij de volgende tandheelkundige kwaliteitsverenigingen: