Veelgestelde vragen

Onderstaand tref je een aantal veelgestelde vragen met antwoorden. Staat je vraag er niet bij? Stel hem dan door dit formulier in te vullen.

Facings

Facings zijn dunne schildjes die permanent op je tanden worden geplaatst. Facings zijn er in 2 varianten, composiet en porselein.  Meer info lees je hier over facings

Max Cosmetics werkt met de beste kwaliteit composiet en porseleinen facings. In tegenstelling tot andere tandartspraktijken worden bij Max Cosmetics ook de composiet facings in het tandtechnisch laboratorium gemaakt. Hierdoor is de esthetiek nog fraaier! Het aanbrengen van composiet en porseleinen facings verloopt in een aantal stappen:

Kiezen van de kleur

Tijdens de eerste behandeling bepaalt de Max Cosmetics tandarts in overleg met jou de juiste kleur van de facings. Hij gebruikt daarvoor een kleurenstaal en de Testeneers.  Jouw facings worden vervolgens in het tandtechnisch laboratorium in deze kleur gemaakt.

Afslijpen van de tand

Bij een facing van porselein moet de tandarts bijna altijd glazuur wegslijpen. Een porseleinen facing moet namelijk minimaal een halve millimeter dik zijn en hiervoor is dus ruimte nodig.

In vorm brengen van de facings

De Max Cosmetics tandarts maakt een afdruk van je tanden. Die afdruk gaat naar het tandtechnisch laboratorium. Daar maken ze jouw facings in de gewenste vorm en kleur.

Vastplakken van facings

Tijdens de tweede behandeling brengt de Max Cosmetics tandarts de facings aan. Voordat de tandarts de facings aan je tanden plakt, behandelt hij je tanden voor met een zuur. Ook brengt hij een hechtlaag aan op je tanden. Op deze laag plakt hij de facings.

Facings gaan tien jaar en vaak ook langer mee. Roken en veel koffie of thee drinken, werkt verkleuring bij composiet facings in de hand, bij porseleinen facings is dit vele male minder. Een facing kan slijten of beschadigen als je bijvoorbeeld tandenknarst of op je nagels bijt. De tandartsen bij Max Cosmetics kan een gesleten of beschadigde facing altijd repareren of vervangen. Deze behandeling beschadigt de tand zelf niet.

Facings hebben geen extra onderhoud nodig. Wel zul je zoals altijd je gebit goed moeten schoonhouden. Poets met een zachte tandenborstel. Gebruik regelmatig tandfloss om ook tussen de tanden goed te reinigen.

Met facings kun je alles eten. Maar je moet, net zoals met je eigen tanden, niet op harde dingen bijten, zoals op zuurtjes, uw nagels of bijvoorbeeld een pen. Ook het afscheuren van bijvoorbeeld plakband met uw tanden is af te raden.

Facings voelen zoals eigen tanden. Praten kan in het begin wat problemen geven als uw tanden langer zijn gemaakt. Als de we de gewenste vorm van je tanden erg hebben veranderd, kunnen klanken wel eens vervormen. Dat gaat na een paar dagen vanzelf over.

Max Cosmetics is aangesloten bij de volgende tandheelkundige kwaliteitsverenigingen: